Vernisajul expoziției de tehnică mixtă „O fereastră spre interiorul tău”

0
154

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită luni, 5 noiembrie 2018, de la ora 17.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, mezanin), la vernisajul expoziției „O fereastra spre interiorul tău” a artistului plastic Gheorghe Pînzaru. Expoziția va fi prezentată de prof. univ. dr. Constantin Tofan.
Expoziția conține o serie de lucrări definite de o tehnică inedită, ce prezintă o mixtură de aplicații asistate de calculator combinate cu operații handmade, urmărind realizarea unor lucrări aplicate pe suport mat, care încearcă să atingă performanța unică a suprafețelor vitrate clasice translucide, tratate la temperatură înaltă. Astfel se demonstrează că se poate obține – din circuitul captare fotografică, prelucrare grafică, tehnici de prelucrare fizică și montare pe suport a imaginii – un produs grafic unicat sau de serie mică, reprezentând altceva față de ce se găsește pe suprafețele verticale din spațiile comune sau individuale. Un alt aspect de originalitate al acestor lucrări îl reprezintă, ca alternativă la stilul clasic de înrămare, cel de contur, pe suport de sticlă transparentă.
Expoziția este compusă din două secțiuni, una cu subiecte originale, obținute prin tehnicile grafice amintite, iar cea de a doua cu prelucrări ale unor lucrări ale maeștrilor vitralieri William Morris și Edward Bourne-Jones. Este de remarcat că aceste lucrări grafice ambientale pot avea subiecte personalizate, în funcție de cerințe.

Lucrările sunt expuse la sediul central al Bibliotecii Județene Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, mezanin) și pot fi admirate până pe data de 28 noiembrie 2018. Intrarea este liberă.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here