A murit fostul prefect al Iașului

0
405

Unu dintre prefecții Iașului, membru marcant și fondator al organizațiilor  din județ ale vechiuui PDSR a incetat din viață astăzi. Corneliu Rusu Banu, născut pe dată de 31 ianuarie 1938, în comună Bozieni Neamț, a învățat laȘcoala gimnezială Ruginoasa, iar liceul l-a făcut la Român. Student a devenit în anul 1955 la Institutul Agronomic din București și ulterior la  Institutul Economic din Iași. Între 1966-1967 a urmat cursurile de perfecționare a cadrelor de conducere la Academia «Ștefan Gheorghiu».

A fost director al fostei Întreprinderi de Îmbunătățiri Funciare, fiind foarte popular printre primarii și funcționării din județ.

Între 1994-2000 s-a ocupat de constituirea organizațiilor  PDSR în mai multe comune ale județului și a participat la organizarea alegerilor din cadrul partidului în anii 1995, 1997 și 1999. În anul 2001 a devenit prefect al județului Iași. De asemenea, s-a ocupat cu instruirea consilierilor și primarilor pedeseristi din județ și a reprezentanților PDSR în secțiile de votare la ultimele alegeri generale.

Trupul neînsuflețit al fostului prefect este depus la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” – Curelari. Înmormântarea va avea loc sâmbătă la cimitirul Eternitatea

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here