Noi dovezi sugereaza ca boala Parkinson ar putea fi provocata de un dezechilibru al florei intestinale

Boala Parkinson ar putea fi provocata de un dezechilibru al florei intestinale

0
971
Cercetatorii au descoperit noi dovezi cu privire la bacteriile din intestine care ar putea provoca aparitia anumitor simptome asociate bolii Parkinson. Parkinsonul este deseori caracterizat de tremur necontrolat si pierderea controlului miscarilor motorii, in timp boala evolueaza in dementa, noteaza descopera.ro, care citeaza Science Alert.

 

In majoritatea studiilor, expertii s-au axat pe creier sugerand ca moartea unor celule din anumite zone ale creierului ar putea duce la aparitia boli. In ultimi ani cercetatorii au incercat sa descopere radacina acestei probleme si au trecut de la analizarea sistemului nervos la analizarea bacteriilor din sistemul intestinal. O echipa de experti din cadrul Universitatii Alabama din Birmingham, Statele Unite ale Americii a descoperit noi informatii despre microflora intestinala si legatura acesteia cu Parkinsonul. ,,Stim ca o flora intestinala echilibrata este necesara pentru sanatatea generala a organismului, iar alterarea compozitiei din flora intestinala este strans legata de mai multe tipuri de boli,” spune cercetatorul Haydeh Payami.

 

Cercetatorii au analizat probe de bacterii intestinale de la 197 de pacienti din Statele Unite ale Americii care sunt afectati de boala Parkinson si au comparat speciile si functiile lor cu cele prelevate de la 130 de indivizi care nu erau afectati de aceasta boala.

 

Rezultatele au prezentat diferente majore privind numarul si tipul de bacterii de la ambele grupuri. Medicamentele ingerate de bolnavi de Parkinson au avut un impact unic asupra bacteriilor din intestine si a florei intestinale.

 

Microorganismele din sistemul digestiv joaca un rol important in descompunerea xenobioticelor, chimicale care nu sunt prezente, in mod normal, in organismul uman. Acestea includ atat medicamentele utilizate in tratarea afectiunilor, precum Parkinsonul cat si a chimicalelor din mediul inconjurator (pesticide, ierbicide). ,,In cazul anumitor persoane, medicamentele ar putea altera microflora intestinala, ca efect secundar provocand aparitia anumitor afectiuni,” spune Payama.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: