Potrivit unui studiu, activitatea cerebrala poate continua si dupa moarte

Un studiu arata faptul ca activitatea cerebrala continua si dupa deces

0
836

Activitatea cerebrala poate continua si dupa moarte, sustin cercetatorii canadieni care au efectuat un studiu in acest caz. Astfel, acestia au descoperit ca activitatea cerebrala poate continua pentru mai bine de zece minute dupa moarte, relateaza The Independent, preluat de libertatea.ro.

Doctorii canadieni au ajuns la acest lucru dupa ce au studiat o persoana care avea activitate cerebrala, desi i-a fost declarat decesul. In acest caz, medicii au confirmat ca pacientul era mort, dupa ce au constatat ca nu avea puls si nici reactia de dilatare a pupilelor. Totusi, testele au aratat ca pacientul avea in continuare activitate cerebrala, fiind inregistrare unde similare precum cele dintr-un somn adanc.

Experimentul, care s-a bazat pe inregistrarile electroencefalografice ale unor pacienti conectati la sisteme de mentinere a vietii cu aparatura artificiala, a fost explicat pe larg de discovermagazine.com.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: