Traian Basescu: Kovesi trebuie sa isi sa PLECE

Laura Codruta Kovesi trebuie sa demisioneze

0
960

Fostul presedinte, Traian Basescu s-a dezlantuit in direct la Romania TV. Dupa motivarea Curtii Constitutionale in cazul DNA-Guvern-OUG 13, actualul senator anunta ca Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar trebuie demisi imediat.

Nu mai e nevoie de nimic. In conformitate cu Constitutia, un presedinte cand incalca un articol, pleaca. E suspendat de Parlament. Nu este adevarat. Este obligatoriu ca orice cetatean sa respecte Constitutia inclusiv doamna Kovesi. Abuzul in functie e precizat de decizia Curtii. Nu stiu de ce la ora asta doamna Kovesi nu s-a dus cu decenta la presedinte sa spuna ca a gresit si ca asta e demisia. Decizia CCR nu poate fi discutata si nici apelata. Se constata ca a facut un abuz. I-as pune la pachet si pe domnia sa si pe domnul Lazar. Trebuie sa plece amandoi.”, a spus Basescu la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Si asta nu e tot. Basescu stie cum poate fi revocata Kovesi din functia de procuror sef DNA. Basescu nu a uitat sa-l intepe si pe seful PSD, Liviu Dragnea. “Nu exista traseu legislativ si administrativ. Ministrul Justitiei sa ii ceara presedintelui revocarea. Mandatul procurorului sef DNA e de trei ani, dar nu mai e atata cat timp incalci constitutia. Daca prin milostivenia si blandetea blandului Dragnea ministrul nu face asta, trebuie sa o faca presedintele. Eu asa as face. Decidentii au obligatia sa creeze si procedura de revocare”, a mai spus Basescu.

loading...

Comentarii: