Ura si discriminarea, crestere SPECTACULOASA de la venirea lui Trump (Sondaj)

Sondaj controversat

0
839

Aproximativ doua treimi (63%) dintre americani estimeaza ca ura si discriminarea sunt in crestere in SUA dupa alegerea lui Donald Trump, potrivit unui nou sondaj publicat joi si citat de AFP, scrie agerpres.ro.

Dupa o serie de alerte pentru atacuri cu bomba si cimitire evreiesti profanate, ingrijorarea fata de o recrudescenta a antisemistismului a crescut puternic, potrivit acestui sondaj al Institutului american Quinnipiac, efectuat intre 4 si 6 martie.

Circa 70% dintre americanii intervievati au estimat ca aceasta este o problema „grava si foarte grava”, in crestere mare in raport cu cei 49% chestionati in cursul unui sondaj similar publicat in 9 februarie.

Alegatorii americani se arata foarte impartiti fata de reactia lui Donald Trump in legatura cu amplificarea atacurilor impotriva comunitatii evreiesti. Astfel, 38% dintre persoanele chestionate ii aproba raspunsul, in timp ce 37% il dezaproba, conform acestui sondaj efectuat pe un esantion de 1.323 de alegatori, cu o marja de eroare de 2,7 puncte.

Trump fusese criticat de unii pentru ca ar fi intarziat sa denunte multiplicarea acestor amenintari, ceea ce el a facut in discursul sau in fata Congresului in 28 februarie.

Una dintre cele mai mari organizatii americane de lupta impotriva antisemitismului, Anti-Defamation League, a inregistrat circa 140 de alerte de atacuri cu bomba impotriva unor centre ale comunitatii evreiesti de la inceputul anului. De asemenea, trei cimitire evreiesti au fost profanate.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: