Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la DNA: A RECUNOSCUT tot

0
1621

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu fostul director executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, Maria Camelia Chiţul, acuzată de trafic de influenţă şi instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ambele în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă al DNA, remis, joi, AGERPRES.

Potrivit acestuia, procurorii au dispus, joi, „sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a lui Chiţul, urmărită penal sub control judiciar, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ambele în formă continuată”.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 mai 2016 – 27 octombrie 2016, în contextul organizării alegerilor locale şi parlamentare, Maria Camelia Chiţul, în calitate de director executiv al CJP Suceava, a pretins şi primit de la o persoană, martor în cauză, aflată în subordinea sa, sub pretextul unei „contribuţii pentru partid”, suma totală de 4.000 lei.

În schimbul banilor respectivi, Chiţul i-a promis martorului că îl va menţine şi pe viitor în funcţia pe care acesta o deţinea în cadrul CJP Suceava. În acelaşi context, fosta şefă a CJP a invocat şi faptul că are influenţă asupra conducerii Casei Naţionale de Pensii.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: