FOTO: Poliţiştii au descins la o grădiniţă din Iaşi. Vezi ce au descoperit!

0
841

Pe 17 mai 2017, conform prevederilor planului pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfășurat două activităţi preventive la sediul Grădiniţei nr. 26 Iaşi și la sediul Centrului Rezidenţial pentru Mame Aflate în Dificultate Iaşi.  

Astfel, în cadrul activității desfășurate la sediul Grădiniţei nr. 26 Iaşi s-a discutat cu cei mici despre măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală (în familie, la şcoală, pe stradă) şi a bunurilor și despre principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton sau biciclist.

La finalul activităţii au fost înmânate preşcolarilor pliante şi caiete cu un conţinut preventiv pe linia siguranţei rutiere adaptate vârstei lor.

La activitate au participat 60 de copii şi 6 cadre didactice.

De asemenea, la sediul Centrului Rezidenţial pentru Mame Aflate în Dificultate Iaşi, în cadrul Proiectului Biblio-Şcoala de Pietoni, împreună cu reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene “Gh. Asachi” Iaşi şi ai Societăţii Naţionale Crucea Roşie din România – Filiala Iaşi, polițiștii au desfăşurat o activitate educativ-preventivă, fiind promovate regulile elementare de siguranţă rutieră, dezvoltarea unui comportament antivictimal şi antiinfracţional în rândul adolescenţilor şi a unei conduite preventive în trafic și prezentate tehnici de prim ajutor în caz de accident.

Întâlnirea cu beneficiarii centrului a avut un caracter interactiv şi a îmbinat problematica preventivă cu speţe concrete. Informaţiile şi mesajele transmise de poliţiştii de prevenire au fost adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al adolescenţilor.

La activitate au participat 40 de copii şi 1 cadru didactic.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: