Jandarmii vor lua cu asalt stadionul ieşean la sfârşitul acestei săptămâni

0
883

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de   fotbal dintre echipele CSMS IAŞI – CS GAZ METAN MEDIAŞ.   Vineri, 19 mai 2017, începând cu ora 20.30, pe stadionul de fotbal „Emil Alexandrescu” din municipiul Iaşi va avea loc   partida de fotbal dintre echipele CSMS IAŞI–CS GAZ METAN MEDIAŞ.

Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de fotbal vor fi asigurate de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cooperare cu alte structuriale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc.). Premergător şi pe timpul desfăşurării acestui meci, jandarmii vor desfăşura activităţi specificede prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive.

Pentru buna   desfăşurare a acestor partide de fotbal cetăţenii trebuie sã   respecte mãsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazeisportive. Recomandăm suporterilor să vină din timp la   stadion (accesul în stadion este permis începând cu ora 18.30), să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştiipublice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea duce la manifestăriviolente, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să solicite imediat, în mod direct sau prin apel 112, intervenţia forţelor de ordine, atunci când situaţia o impune.

De asemenea, auobligaţia de a prezenta, la  solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, materialele de publicitate vizualã aflate asupra lor. Comercializarea băuturilor alcoolice în zona stadionului este interzisă. La solicitarea forţelor deordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, cetăţenii au obligaţia de a prezenta documentele deacces şi actele de identitate.

Este interzisă pătrunderea în incinta bazei sportive fãrã documente de acces, în stare vãditã de beţie, consumul de bãuturi alcoolice, refuzul supunerii la efectuarea controlului corporal preventiv şi albagajelor de cãtre forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel, cu substanţe corozive ori care murdãresc, participarea la scandal, proferarea  de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare, ameninţãri cuacte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora.

De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţã faţă de forţele de ordine, ascunderea feţei cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat arena sportivă dacã mãsura evacuãrii a fost dispusã de cãtre personalul de ordine şi siguranţã sau de cãtre forţele de ordine. Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate niciun fel de manifestări de natură să tulbure ordinea şiliniştea publică sau să pună în pericol siguranţa participanţilor.

Atunci când se constatã cã în urma producerii unor acte de violenţă este pusã în pericol viaţa sau integritatea corporalã a spectatorilor, a sportivilor, a   oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, când este pusă în pericol proprietatea   publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelorunor astfel de acţiuni cu caracter ilegal.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: