FOTO-VIDEO: Frate şi soră, basarabeni, opriţi în drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

0
835

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – ITPF Iaşi au prins, doi tineri din Republica Moldova care au trecut înot râul Prut în România, cu scopul de ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

 
Pe 19 mai, în jurul orei 1.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, județul Vaslui, pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu în calitate de patrulă cercetare mobilă a terenului, au depistat, pe raza localităţii Berezeni, doi tineri care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

 

Procedându-se la legitimarea celor două persoane, s-a constatat că acestea nu au documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră din localitatea Berezeni, în vederea stabilirii identităţii. În urma cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova şi din declaraţiile persoanelor depistate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni moldoveni, frate şi soră, în vârstă de 19, respectiv 17 ani și au trecut râul Prut înot cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră fac acum cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordurilor încheiate între România şi Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor, persoanele vor fi predate autorităţilor de frontieră ale statului vecin.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: