Noi şanse în handbalul ieşean

0
833

Politehnica Iaşi a promovat în Liga Naţională masculină de handbal după ce s-a impus sâmbătă, în deplasare, cu 28-19 (14-10), cu HC Buzău într-un meci pe care era obligată să-l câştige pentru a schimba acum eşalonul * orice altă variantă trimitea gruparea ieşeană la barajul pentru promovare/menţinere în Liga Naţională, acolo unde din seria Politehnicii se vor prezenta Ştiinţa Bacău şi Farul Constanţa

 

Felicitările pentru promovarea Politehnicii Iaşi în Liga Naţională au început să curgă în valuri cu o săptămână în urmă, atunci când formaţia pregătită de antrenorii Leonard Bibirig şi Florin Spiridon, supervizaţi de directorul tehnic Cornel Bădulescu, a dispus în Sala Polivalentă cu 23-22 de Farul Constanţa, contracandidata sa la şefia Seriei A, statut de asigură promovarea în Liga Naţională direct. Handbaliştii de la Politehnica au preferat însă să-şi vadă de treabă până la capăt cu simţ de răspundere şi au rămas concentraţi la maximum pe toată durata meciului de sâmbătă, de la Sărata Monteoru, cu HC Buzău, formaţie clasată pe locul 4. Erau obligaţi să câştige pentru a o depăşi pe Farul cu un punct în clasament, formaţie care îşi încheiase la Iaşi jocurile din retur.

„Meciul n-a fost chiar uşor, mai ales în prima repriză, deşi ne-am aflat în permanenţă la conducere. În minutul 21 conduceam cu 9-7, iar până la pauză ne-am mai mărit avantajul. Ne-am desprins în repriza a doua, când o doză de siguranţă a venit şi din poartă. Până la urmă ne-am impus la o diferenţă atât de mare cum nu ne aşteptam înainte de meci. Diferenţa a fost făcută de determinarea şi ambiţia jucătorilor”, a declarat Bădulescu, menţionând şi autorii golurilor: Budui 6 (două din aruncări de la 7 metri), Pralica 5, Vancea 4, Voinea 2, Dumitrache 2, Topolniceanu 2, Vulpe 2, Pătru 1, Sâncelean 1, Chirilă 1, Perovic 1 şi Stoica 1.

„Băieţii merită toate felicitările pentru cum au jucat şi ultimul meci, precum şi pentru tot ce au făcut pe parcursul acestui sezon încununat cu o promovare directă în Liga Naţională. Mulţumim Fundaţiei Sportului Ieşean, Primăriei Iaşi, Consiliului Judeţean Iaşi şi CS Politehnica Iaşi pentru susţinerea acordată şi sperăm că şi în continuare ne vor oferi condiţii pentru a fortifica echipa cu trei-patru jucători valoroşi pentru a putea face o figură frumoasă pe prima scenă a handbalului masculin românesc”, a menţionat Cornel Bădulescu.

loading...

Comentarii: