Poliţiştii au luat cu asalt localitatea ieşeană Ciorteşti. Vizaţi au fost elevii de gimnaziu

0
879

Pe 6 iunie 2017, în cadrul proiectului educaţional naţional „CUNOAŞTEŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL”,  poliţiştii din cadrul Serviciul deInvestigaţii Criminale și Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi Iași împreună cu Fundaţia Collegium XXI audesfăşurat o activitate educativă, beneficiari fiind elevii din cadrul Școlilor Gimnaziale Ciorteşti, Coropceni şi Şerbeşti, situate pe raza comunei Ciorteşti.

 

În cadrul activității au fost prezentate aspecte referitoare la patrimoniul cultural naţional, categoriile de bunuri cu valoare istorică, documentară, arheologică şi artistică şi atribuţiile instituţiilor statului pe linia protejării patrimoniului imobil şi mobil.

 

De asemenea, au fost prezentate activităţile desfăşurate de poliţişti în instrumentarea unor cazuri privind recuperarea de bunuri din patrimoniul cultural.

 

S-au transmis elevilor mesaje referitoare la faptul că fiecare membru al societăţii civile are datoria morală de a se implica personal în protejarea bunurilor care aparţin patrimoniului cultural.

 

Elevii prezenţi la acest proiect educaţional au primit materiale promoţionale şi diplome de participare, oferite de Fundaţia Collegium XXI, în baza Protocolului decolaborare încheiat cu I.G.P.R..

 

La activitate au participat 193 de elevi.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: