DNA Iaşi a râvnit la sutanele a trei preoţi vasluieni. Procurorii vor neapărat să-i vadă în spatele gratiilor

0
2699

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 iunie 2017, a inculpaților: JITARU SEBASTIAN CRISTI, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, DAMIAN GHEORGHE, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui, BUMBU RĂZVAN MIHAIL, preot paroh la Parohia Văleni, jud. Vaslui. Cei trei preoţi sunt acuzaţi de șantaj.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe precum că în perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, Jitaru Sebastian Cristi a amenințat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial cât și unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar. În aceeași manieră au procedat și ceilalți doi inculpați în intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea că aceștia au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, urmând să fie prezentați, pe 16 iunie 2017, Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: