Casnicia dureaza zece ani?!

0
605

Un studiu realizat de Institutul National de Statistica pe anul 2012 arata ca numarul divorturilor din Romania este in crestere. Lunar se destrama, in medie, doua mii de casnicii. Despartirile sunt mai frecvente in mediul urban, in randul celor cu studii superioare: din zece cupluri ajunse la divort, doar trei sunt dintr-o zona rurala. Femeile se casatoresc, in medie, la 27 de ani si divorteaza la 37, iar barbatii se casatoresc la 30 si divorteaza la 41.
Andreea Darzu, consilier, ne explica de ce exista acest fenomen. De ce numarul divorturilor creste de la un an la altul? Noutatile si adaugirile stilului de viata modern pot fi un potential raspuns. Oamenii cauta sa se cunoasca mai bine pe ei insisi si nu se mai multumesc cu mai putin decat cred ca merita. Aceasta preocupare e mai probabil sa apara in mediul urban, in randul celor cu studii peste medie.
Cum se explica faptul ca femeile ajung sa divorteze, in medie, la 37 de ani si barbatii la 41?
Varsta de 40 de ani e un prag important atat pentru femei, cat si pentru barbati. E un moment de bilant, in care pot avea loc schimbari majore de statut, de cariera etc. E posibil ca femeile sa fie constiente de aceasta schimbare mai din timp, pe cand barbatii sa fie „luati prin surprindere” de acest prag si sa faca acest pas ulterior. Exista vreo cale prin care am putea sa ne asiguram ca relatia noastra nu se va termina cu un divort? Nu ne putem asigura. Putem pune problema consolidarii cuplului din care facem parte, putem sa pretuim relatia si sa ne bucuram de ea. Dar e posibil ca la un moment dat sa realizam ca nu ne mai dorim respectiva relatie. Si atunci avem posibilitatea de a alege.

INTERVIU: ANDREEA CATRINA FOTO: THINKSTOCK


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: