Reţeaua de magazine PROFI, bombă ecologică pentru sănătatea ieşenilor

0
6378

Rețeaua de magazine Profi a primit amenzi pe bandă rulantă din partea comisarilor de la Protecția Consumatorilor. Aceștia au constat nereguli foarte grave ce pot dăuna la sănătatea consumatorilor. Pe 9 iunie 2017 s-au făcut controale în rețeaua de magazine Profi, de pe rază de activitate a C.R.P.C. Regiunea Nord-Est (Iași). S-au dat 29 amenzi contravenționale în valoare de 12.100 lei și 11 avertismente. Abateri constatate au constat în utilizarea practică comercială incorectă. În unitate nu există și produsele de referință cu preturile aferente, iar comercializarea cărnii tocate de diferite sortimente nu avea mențiunea „origine UE sau afară UE”. Mai mult, inspectorii au descoperit la raft comercializarea cărnii de pasăre refrigerată cu apă şi sânge în ambalaj. Pâinea vrac şi alte produse vrac nu aveau afişate informațiile privind ingredientele posibil alergene. Tot comisarii de la Protecţia Consumatorilor au mai descoperit o neregulă destul de gravă: utilizare practică comercială înșelătoare. La raft se declară originea roșii România, in realitate sunt din Polonia, la piersici se declara Spania în realitate sunt Grecia, la nectarine de declara Turcia în realitate sunt Spania (s-au verificat ambalajele originale ale produselor.

 

O altă practică comercială înșelătoare consta în diferența dintre prețul afișat la raft și cel de la casă de marcat: preț la produsul ”margarină” – 5,69 lei la raft – 6,19 lei la casă de marcat. Mai mult, nu se respectă temperatura de păstrare indicată de producător la produsul carne tocată: -14grade constatat față de – 18 grade indicat. O altă mârşăvie au descoperit-o comisarii de la Protecţia Consumatorilor în lanţul de magazine PROFI la salam. Salamul de vară Camprofirio 2+1 gratis nu avea la raft şi produsul etalon.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: