Dragul meu soț! Nu mai sunt cea cu care te-ai însurat. Te rog să mă asculți…

0
3002

Dragul meu soț!

Îmi cer iertare,

Îmi pare foarte rău că nu ai avut destulă atenție în ultimii patru ani. Îmi pare rău că necesitățile tale sunt pe locul doi. Te asigur, că ești una din principalele mele priorități, dar deja nu ești cea mai importantă!
Știu că ai nevoi, dorințe, vise și intenții. Când spun că vreau să-ți fiu sprijin, nu te mint. Știu că ai obosit de justificările mele, că sunt obosită, că mă doare capul și că nu dorm aproape deloc, când încerci să te apropii de mine.
Crede-mă, nu al fi împotrivă să am atâtea puteri, ca acum cinci ani. Nu aș fi contra să am atâtea puteri câte aveam acum două săptămâni când am spălat, călcat și pus la loc zece coșuri cu albituri. Tu nu ai văzut asta, pentru că nu am vrut să te privez de somnul prețios.

Știu că uneori pare că suntem parteneri de afaceri. Și așa este. Sunt zile și săptămâni întregi în care și eu cred așa. Eu vreau pentru căsnicia noastră tot ce-i mai bun. Pentru că împreună suntem al naibii de buni. Problema constă în faptul că creierul și corpul meu sunt orientate în totalitate pentru a fi mama băiețeilor care îți seamănă perfect. Chiar și atunci când au adormi adânc, iar noi stăm pe canapea și privim un film, creierul meu rămâne în regim de maternitate. Mă gândesc la ziua de mâine; mă gândesc la ce va fi peste zece ani. Ghicesc dacă ai pentru mâine cămăși curate. Îmi fac griji pentru bani, dezvoltarea copiilor și lapte. Dacă avem suficient lapte. Nu pot să mă despart de maternitate. în prezent sunt mamă. Și asta mă consumă fizic, emoțional și psihic. Nu vreau să crezi că nu mai ești important pentru mine. Nu aș putea să trăiesc fără tine și nici nu aș vrea. Dar un lucru este cert: tu ești maturi și poți să ai singur grijă de tine.

Când vii de la muncă, ai parte de cea mai proastă variantă a mea. Cea mai bună a fost epuizată de copiii noștri. O să-ți deschid un secret: în unele zile cea mai bună variantă a mea pur și simplu nu există. Nu există și gata. Nu pot să-mi fac griji pentru sănătatea ta, sănătatea băieților, a câinelui și a mea. Ghici pe cine voi ignora? Nu pe tine. Nu pe copii și nu pe câine. Când spun că îmi este rău, că nu am dormit destul, este pentru că nu am avut timp să am grijă de mine. Da, tu îmi sugerezi să merg la medic, să mănânc mai bine, să beau mai multă apă, dar eu sunt pentru mine ultima prioritate. Știu că nu e corect, și nu mă plâng. Pur și simplu explic că uneori e nevoie să cedezi. Pentru că un singur om nu le poate face pe toate în același timp.

Îmi fac griji pentru alergiile tale și pentru spasmele pe care le ai la genunchi. Îmi fac griji pentru copii și pentru câine. Tu faci enorm de mult pentru familia noastră. Nu știu pe nimeni care să muncească mai mult decât tine. Nu am întâlnit pe nimeni care să aibă mai mare grijă de alții și de mine. De fiecare dată când văd cum îi ajuți pe alții știind că nu vei avea nimic în schimb, mă îndrăgostesc și mai mult. Ești cel mai bun și iubitor tată din lume. Nu mai sunt cea cu care te-ai însurat acum 11 ani. M-am schimbat și m-am transformat în soție, mamă, prietenă și executor de orare. Planific și cumpăr. Sunt bucătăreasă. Sunt gospodină. Sunt soră medicală și bibliotecar.

Nu aș schimba nimic. Nu am nevoie de altă viață. Te iubesc pe tine și iubesc viața creată pentru noi. Da, nu sunt acea ștrengăriță impulsivă, care consumă alcool și este sexy, cu care ai făcut cândva cunoștință. Sunt mamă. Și cu asta am spus totul.

Mereu iubitoare,

Soția ta.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: