FOTO-VIDEO: Avionul FANTOMĂ care a pus pe jar autorităţile ieşene. Acesta s-ar fi prăbuşit, dar rămăşiţele nu sunt de găsit

0
26526

UPDATE: Potrivit poliţiştilor ieşeni, bărbatul care a alertat autorităţile prin 112 cu privire la o posibilă prăbuşire a aeronavei pe un deal dintre localităţile Osoi şi Comarna a fost amendat cu 1.000 de lei pentru alarmare falsă.

 

În această seară, un apel la 112 făcut din partea unui localnic din localitatea ieşeană Văcăreşti a pus pe jar autoritățile ieşene. Potrivit primelor informaţii, un avion de mari dimensiuni s-ar fi prăbuşit între dealurile ce delimitează localităţile Comarna de Osoi. La faţa locului a fost trimisă o armată de oameni-poliţişti de frontieră, de la poliţia naţionala şi rutieră, criminalişti şi mai multe echipaje de pompieri şi SMURD, dar şi de la Ambulanţă. Din primele informaţii rezultă că sesizarea nu se confirmă. După îndelungate căutări, după miezul nopţii, marea majoritate a echipajelor prezente în zonă s-au retras.

„Apelul la 112 ne-a anunțat despre un posibil accident al unui avion. Am deplasat primele echipaje de intervenție, prim ajutor, terapie intensivă, descarcerare, și, luând legătură în repetate rânduri cu apelantul am hotărât declanșarea planului roșu de intervenții, ceea ce a însemnat trimiterea tuturor echipajelor SMURD din județ către locul intervenției, împreună cu ambulanță de la Serviciul de Ambulanță. În zonă am efectuat mai multe căutări, împreună cu poliția, cu poliția de frontieră, cu ISU dar și cu echipele medicale. Am ținut în permanență legătură cu apelantul, care a confirmat faptul că a văzut un avion cu lumini și zgomote neobișnuite. Am ținut legătură și cu autoritățile de la Iași și din localitățile Prisecani, Macaresti. Nu am identificat niciun posibil loc al accidentului și toată zonă în care am căutat nu relevă urmele unui accident. Rămânem în zonă cu o parte dintre echipaje medicale. Cele mai multe echipaje medicale își vor reluă activitatea obișnuită pentru intervenții în județul Iași” a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) susţin că nu se confirmă sesizarea făcută prin Apelul Unic de Urgenţă şi au dispus retragerea echipajelor prezente în zonă.

„Nu s-a confirmat informația primita prin 112 în legătură cu prăbușirea vreunui avion în judeţul Iaşi. Instituțiile cu atribuții în controlul zborurilor nu au semnalat dispariția vreunei aeronave. Începând cu ora 1.52 înceteaz[ aplicarea Planului Roşu. Forţele se retrag”, a menţionat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

 

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: