EXCLUSIV: Comisarul şef Mihai Pintilei, proaspăt pensionar, aspiră la o nouă funcţie de conducere. “Va fi un HAOS total în POLIŢIE!”

0
8630

Comisarul şef Mihai Pintilei, fostul adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean  (IPJ) Iaşi a ieşit la pensie începând cu data de 1 iulie 2017. Pintilei a mers personal la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), unde şi-a înaintat cererea de pensionare. Acum, conducerea IPJ este asigurată doar de adjunctul Costel Gâtlan şi chestorul Ioan Scripniciuc. Mihai Pintilei a fost împuternicit adjunct al IPJ pe probleme de ordine publică în iulie 2012, iar până atunci a fost şeful Serviciului Rutier Iaşi. La cârma Serviciului Rutier a fost din luna ianuarie 2010. Începând cu anul  2006, acesta a ocupat scaunul de şef al Biroului Drumuri Naţionale şi Europene (BDNE). Din anul 1994, Pintilei a fost ofiţer operativ şi specialist în cadrul Serviciului Rutier Iaşi.

Adjunctul fostului şef

Mai nou, după ce s-a pensionat, Pintilei aspiră la fotoliul de ajunct al fostului său şef la IPJ, comisarul şef Liviu Zanfirescu, la Poliţia Locală. Zanfirescu este acum şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei din cadrul acestei structuri, dar, potrivit unor surse, acesta va fi uns şef peste Poliţia Locală. Când au auzit vestea că Pintilei aspiră la acest post, poliţiştii locali au început să tremure. “Zanfirescu îşi face treaba, este un om foarte bun pentru această funcţie. Dacă vine Pintilei, aşa cum ştiu toţi colegii mei, va fi un haos total. Pintilei nu ştie să se comporte cu subalternii. Are un vocabular murdar şi un comportament deviant. Noi nu ne dorim ca el să vină la noi. Dacă şi-a dorit să iasă la pensie… să-şi vadă liniştit de ea!”, a afirmat pentru JRI.RO un politist local. Afirmaţiile poliţistului local cu privire la comportamentul lui Mihai Pintilei sunt confirmate şi de foştii subalterni de la Serviciul Rutier. “Într-adevăr avea un comportament şi vocabular nedemn pentru un şef de instituţie. Bine că am scăpat de el!” , a susţinut un poliţist din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

Nimeni nu ştie nimic

Contactaţi de reporterii www.JRI.RO, atat actualul director al Poliţiei Locale, Georgel Grumeza, cât şi comisarul şef Liviu Zanfirescu au susţinut că nu au habar de această rocadă. “Eu nu am auzit că domnul Pintilei ar dori să vină la noi. Dacă vrea… să vină! Avem loc pentru orice profesionist în domeniu”, a afirmat Georgel Grumeza, împuternicit pe fincţia de director al Poliţiei Locale. Nici comisarul şef Liviu Zanfirescu se pare că nu are habar despre această mutare. “Mă bucur nespus să aud că ai mei colegi sunt mulţumiţi de modul meu de lucru şi de prestaţiile mele. În ceea ce-l priveşte pe domnul Pintilei, acum aud pentru prima dată de la dumneavoastră acest zvon”, a declarat comisarul şef Liviu Zanfirescu, şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei, din cadrul Poliţiei Locale. Contactat de reporterii Jurnalului Ieşean (WWW.JRI.RO), comisarul şef Mihai Pintilei nu a fost de găsit.

Comentarii: