FOTO: O nouă etapă pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență

0
902

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a avut astăzi, la Palatul Roznovanu, o nouă întrevedere cu reprezentanții firmelor de consultanță contractate de Ministerul Sănătății în vederea gestionării proiectelor celor trei spitale regionale de urgență din țară. La eveniment au participat și reprezentanți ai Consiliului Județean, Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Direcției de Sănătate Publică, precum și membri ai comisiei municipale de implementare a proiectului Spitalului Regional de Urgență. Discuțiile cu reprezentanții companiilor Planet SA, Conseil Sante și Tieg au vizat cu precădere detalii tehnice de construcție.

 

Printre subiectele dezbătute s-au numărat condițiile privind zborurile în zonă și obținerea unor eventuale avize, contaminarea solului (în prezent, dar și în urma începerii activității), accesibilitatea și dimensiunile sistemelor de utilități, regimul de înălțime și eventuala extindere, situația creată de construcția unui nou stadion în zonă, implicațiile construcției autostrăzii și a șoselei de centură, posibilitatea creării unui mini-oraș medical în jurul obiectivului, posibilitatea preluării de către Ministerul Transporturilor a unui drum județean, poluarea atmosferică și fonică create de mașinile care vor aduce pacienți și aparținători, crearea de parcări, încălzirea în perioadele reci și posibilitatea existenței unei surse alternative de energie termică (eventual regenerabilă), modalitatea de colectare, sortare, depozitare şi eliminare a deşeurilor, inclusiv cele specifice.

 

Viceprimarul Gabriel Harabagiu a solicitat din partea firmelor de consultanță să prezinte cât mai rapid un necesar în ceea ce privește utilitățile din zonă. „Pentru noi este foarte important să știm care sunt nevoile în ceea ce privește utilitățile. De aceea am solicitat să ni se dea cât se poate de repede acest necesar. Ulterior vom face un calcul preliminar. Trebuie să avem aceste date pentru a putea discuta și cu furnizorii de utilități, să vedem ce bugete au și ei și ce lucrări pot fi executate rapid. În funcție de aceasta vom vedea și ce suplimentări bugetare vor fi necesare de la Primărie, Consiliul Județean sau chiar Guvern”, a afirmat viceprimarul Gabriel Harabagiu.

 

Potrivit schiței calendarului proiectului Regional de Urgență de la Iași, până la sfârșitul acestui an se va finaliza soluția tehnică, documentația va fi depusă spre finanțare la Comisia Europeană în primul trimestru al anului 2018, urmând ca, după aprobarea finanțării, lucrările să demareze la sfârșitul anului 2018, cel târziu la începutul anului 2019, astfel încât să fie finalizate în cursul anului 2022.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: