FOTO: USAMV Iași duce tradițiile românești în Europa

0
1173

În perioada 16-21 Iulie 2017, Ansamblul folcloric „Mugurelul” al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a participat la Festivalul Internațional de Folclor studențesc, organizat în orașul Niš din Serbia. La această ediție au fost prezente cu momente tradiționale și specifice țărilor din care provin, 13 ansambluri și grupuri de dansatori din: Argentina, Bulgaria, Cipru, Columbia, Puerto Rico, Serbia, România, Muntenegru, Moldova, Polonia.

 

Organizatorul Festivalului este Centrul Cultural al Studenților Niš și Ansamblul folcloric ORO, iar scopul acestui eveniment dedicat studenților este de  a introduce tradițiile folclorice și diversele culturi naționale cetățenilor din Niš și Serbia de Sud-Est prin Festival.

 

„UȘAMV Iași se mândrește cu Ansamblul «Mugurelul» care duce mai departe tradițiile specifice din zona Moldovei. Aceștia au participat la Festivalul Internațional de Folclor studențesc de la Niš,  organizat sub formă de concerte zilnice. La acest eveniment, Ansamblul «Mugurelul» a fost acompaniat de celebra formație de lăutari  Fanfara de la Cozmești. Prestația ansamblului universității a fost una deosebită, reușind în final să fie apreciat ca fiind «cel mai autentic ansamblu participant». Totodată ne bucurăm că în fiecare zi de spectacol, Ansamblul a ridicat în picioare publicul prezent prin calitatea momentelor artistice, a precizat conf. univ. dr. Vasile STOLERU, Prorector cu activități sociale, studențești şi relații cu alumni.

 

Ansamblul „Mugurelul” a fost înființat în anul 1970 sub forma unei formații de dansuri, care s-a transformat într-un ansamblu folcloric, participând la numeroase turnee în țară și în străinătate. Actualmente ansamblul are în componență 90 de membri și este cel mai mare ansamblu de amatori din țară. Ansamblul are în componență foști dansatori împreună cu urmașii lor, copii, nepoți și studenți.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: