O femeie și-a pierdut toți cei 6 copii, apoi a murit și ea. A fost îngropată alături de pruncii ei. Șocant ce s-a întâmplat acum în mijlocul cimitirului: „Te înfioară. Ți se ridică părul…” Foto Una ca asta nu s-a mai auzit în România

0
2454

Se spune că e auzită plângând, stârnește fiori celor care află despre pruncii otrăviți, însă puțini știu cu adevărat care este povestea statuii unei mame care-și strânge în brațe copiii. În jurul monumentului misterios din cimitirul Dumbrava din Buzău s-au creat numeroase legende despre mama care a murit în lacrimi după ce și-a pierdut toți cei șase copii.

Mormântul se află în mijlocul cimitirului și este vegheat de un ansamblu statuar în mărime naturală. Este vorba despre o mamă ce-și strânge la piept cei șase copilași, relatează stiridebuzau.ro.

„Se aud uneori cum plânge. Fel de fel de lucruri…Așa…Anormale. S-ar putea, într-o oarecare măsură, să fie bântuit”, a spus un bărbat care crede că locul ar fi blestemat.
Se spune că, după ce a pierdut șase prunci, mama a murit și ea plângând. Femeia ar fi fost îngropată alături de cei șase copii.

„Te înfioară. Ți se ridică părul, cum s-ar zice”, a mărturisit o femeie, care a venit să pună o lumânare la mormântul familiei sale.
Povestea statuii unei mame care-și strânge în brațe copiii atrage sute de turiști în cimitirul din Buzău

Alți buzoieni cred că statuia amintește despre o poveste cu final sângeros, potrivit căreia un bărbat și-ar fi omorât întreaga familie. O altă variantă a legendei spune că mama și cei șase copilași ar fi murit otrăviți cu ciuperci.

Unii cred însă că femeia ar fi înnebunit, după ce și-a îngropat toți cei șase copii și a rămas singură. Cu inima chiuită de durere, mama simțea că nu mai are niciun rost pe lume, iar, la scurt timp, a murit în somn. Pe atunci, oamenii spuneau că atunci când a fost găsită fără suflare, femeia avea chipul și perna pline de lacrimi. Ar fi plâns până când și-a dat duhul și a fost îngropată în același mormânt, alături de cei șase copii.

Povestea înfiorătoare s-ar fi petrecut în urmă cu un secol.

„Sunt variante conform cărora familia îngropată aici ar fi fost a meşterului care a construit gardul cimitirului Dumbrava”, a precizat istoricul Valeriu Nicolescu, pentru sursa citată.
După un timp, rudele femeii au comandat monumentul funerar pentru a aminti tuturor despre soarta tristă. Zeci de ani mai târziu, locul de veci a fost vândut, iar noii proprietari nu au demolat ansamblul sculptural. De aceea, statuia a rămas în picioare și astăzi.

Nimeni nu a reușit să confirme care este adevărata poveste din jurul mormântului. Chiar și așa, sute de turiști vin în fiecare an la cimitirul Dumbrava din Buzău, atrași de povestea statuii unei mame care-și strânge în brațe copiii.

sursă: stiridebuzau.ro, libertatea.ro


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: