Şi-a luat ADIO de la mandatul de consilier judeţean. Prefectul a semnat decretul

0
913

Prefectul Marian ŞERBESCU a semnat ieri ordinul de încetare de drept a mandatului de consilier judeţean înainte de expirarea duratei normale a acestuia deținut de Vasile ŞALARU. Prin același ordin, conform legii, locul consilierului județean a fost declarat vacant. Măsura a fost luată în urma unei corespondențe purtate cu reprezentanții Partidului Alianța Liberarilor și Democraților de la nivel local și central.

 

Conducerea ALDE a transmis că alesul județean Vasile ŞALARU și-a pierdut calitatea de membru al formațiuni politice pe a cărei listă a fost ales. ”În urma analizării documentelor transmise și în conformitate cu procedurile interne ale Instituției Prefectului, s-a ajuns la concluzia că sunt îndeplinite toate condițiile legale pentru emiterea ordinului de prefect pentru încetarea mandatului consilierului judeţean înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Am emis ordinul în baza prevederilor art.12, alin.3 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările și completările ulterioare”, a declarat prefectul județului Iași.

De cealaltă parte, Vasile Şalaru a aratat că reprezentanţii ALDE Iaşi nu au respecatat toate prevederile din statutul partidului.

„Statutul ALDE îmi permite să mă adresez Consiliului Teritorial de Etică şi Arbitraj şi, în ultimă cale de atac, apel la Comisia de Etică Naţională. Consider că este o mârşăvie atitudinea conducerii ALDE Iaşi după un vot nestatutar şi lipsa unei fapte care să prejudicieze în vreun fel imaginea ALDE” a declarat Vasile Şalaru.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: