Elevii din familii cu venituri mici vor beneficia de rechizite şcolare din fonduri europene

0
904

Prin inspectoratele scolare judetene se va derula un proiect in cadrul  Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (AM POAD) pentru  365.000 de copii defavorizaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazinal care vor beneficia de rechizite in suma totala de 6,7 milioane de euro

Proiectul vizează creşterea participării la cursuri a elevilor fără posibilităţi materiale in familie şi prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii în rândul celor mai defavorizaţi copii din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial.

De pachetul de rechizite (inclusiv ghiozdane) vor beneficia aproximativ 365.000 de preşcolari şi şcolari care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Ministerul Educaţiei Naţionale va implementa proiectul la nivel naţional, în parteneriat cu inspectoratele şcolare din întreaga ţară.

Proiectul „Acordarea de materiale şcolare pentru anul şcolar 2017/2018” POAD beneficiază de o alocare totală de 27 de milioane de euro pentru întreaga perioadă de programare, bani care pot fi folosiţi până în 2023. Din totalul alocării, 85% reprezintă sprijinul Uniunii Europene prin Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), iar 15% reprezintă contribuţia naţională.

POAD vine în completarea Programului Naţional de Rechizite Şcolare, finanţat de la bugetul de stat şi derulat în fiecare an de Ministerul Educaţiei, program prin care copiii defavorizaţi primesc rechizite la începutul fiecărui an şcolar.

POAD are o alocare totală de peste 518 milioane de euro şi are în vedere reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare şi mâncare preparată), de materialele şcolare pentru copii, trusouri pentru nou-născuţi, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate. (Sursa Mediafax)

Comentarii: