Un preot A MURIT, dar ce-a urmat întrece imaginația. L-au plimbat pe străzi și înmormântat în picioare. Nu te uita la imagini dacă ești slab de înger! Nu-i vorba de vreun trib, ci chiar ortodocși

0
3621

Un episcop grec, care a murit la data de 18 octombrie, a fost urcat pe un tron și plimbat în straiele episcopale pe străzile orașului grecesc Lamia.

Episcopul Thavmakos Kallinikos a murit într-o zi de marți, la vârsta de 91 de ani, însă modul în care a fost celebrată moartea sa pare departe de orice ți-ai fi putut imagina, fie și într-o țară ortodoxă, așa cum este Grecia.
Thavmakos Kallinikos a fost urcat pe un tron, iar preoții l-au purtat pe străzi, ca la paradă, conform publicației Vice.

Episcopul mort și plimbat cu fast pe străzile micului orășel grecesc făcea parte din Biserica Ortodoxă-Creștină din Grecia, care este pe rit vechi și respectă calendarul iulian, aflat cu 13 zile în urma celui gregorian, respectat în România și chiar în Grecia.

Biserica din care făcea parte Kallinikos a rămas fidelă vechilor practici ortodoxe și nu ține de Biserica Ortodoxă a Greciei sau de Patriarhia de la Constantinopol. Schisma a apărut în urma unei neînțelegeri cu privire la abandonarea calendarului bisericesc tradițional (calendarul iulian) și adoptarea calendarului gregorian papal, notează keeptalkinggreece.com.

Conform publicației Vice, preotul a fost înmormântat în picioare, iar imaginile sunt grăitoare.

Comentarii: