AGRALIM 2017 la Leţcani

0
1195

AGRALIM 2017 își va deschide porțile, în perioada 21-24 septembrie, în Parcul agroindustrial TransAgropolis din comuna Lețcani, situat la drumul european E583.

Cu sprijinul companiei ABplus Events, 23 dintre cei mai importanți jucători din agricultura Regiunii de Nord-Est, cu afaceri cumulate de peste 37 de milioane de euro și pentru care lucrează aproape 1.000 de angajați, reuniti in Clusterului „Agro Ferma” se vor mobiliza pentru ecest eveniment. Împreună vor organiza, în perioada 21-24 septembrie, Târgul pentru Fermieri AGRALIM, cel mai amplu spectacol de tehnica agrară și demonstrații din Estul țării. Editia din acest an se doreste a fi una specială, ediție ce marchează o nouă etapă a dezvoltării economice a sectorului agricol din regiune.

Fondat ca asociație de către cei mai mari antreprenori agricoli din regiune alături de Consiliul Judetean Iași, instituții de învățamânt și cercetare, firme de consultanță și servicii, Clusterul „Agro Ferma“ este primul centru integrat de servicii și productie pentru agricultură din România cu profil mixt agricol – zootehnic – horticol. Clusterul va furniza sprijin şi consultanță pentru inovare și servicii, va ajuta companiile să acceseze și să integreze „know-how” şi tehnologii noi, dar și să comercializeze propriile cunoştinţe şi produse. De asemenea, Clusterul va prelua administrarea și dezvoltarea celui mai mare „Parc Agricol” din România – Parcul agroindustrial TransAgropolis.

Fermierii vor putea, împreună, să acceseze mai facil fonduri europene, atât de necesare pentru dezvoltarea acestui domeniu de activitate. Prin această asociere, firmele din agricultura regională vor putea să își promoveze mult mai bine serviciile și produsele” afirmă Ion Nechifor, Președintele Asociației Moldoovis, unul din membri fondatori ai clusterului.

Anul acesta, AGRALIM va oferi participanților și vizitatorilor un program interesant și dens, care va include conferințe, forumuri și întâlniri cu lideri, decidenți, specialiști agronomi, reprezentanți ai unor companii de prestigiu și potențiali parteneri de afaceri, din sectorul agricol. Nu vor lipsi deja tradiționalele prezentări și demonstrații cu utilaje agricole, vizitarea platformei, drive test de manevrare a tractoarelor, academia mecanizatorilor și o memorabilă petrecere câmpenească.

Inscrierile pentru această ediție sunt în desfășurare. Ediția din 2017 va avea un număr limitat de spații de expunere, iar alocarea acestora se face în ordinea înscrierilor la organizatori- firma AB Plus Iasi.

Târgul pentru Fermieri AGRALIM este cea mai importantă manifestare din Regiunea de Nord-Est. La târg, fermierii, producătorii, antreprenorii, cercetătorii şi specialiştii din judeţele din Nord-Estul ţării au șansa de a se familiariza cu cele mai noi tehnici şi utilaje din domeniul agricol. Obiectivele majore ale evenimentului sunt stimularea dezvoltării practicilor agricole, încurajarea investițiilor în domeniul agricol și facilitarea întâlnirii și dialogului dintre fermieri, specialiști, antreprenori și consultanții agricoli.

Organizat în aer liber, pe o suprafață de 10 hectare, AGRALIM permite organizarea unui adevărat spectacol de tehnică agricolă, cu zone de demonstrații live cu utilaje agricole de lucrare a solului, precum și un poligon special amenajat pentru testarea abilităților fermierilor în manevrarea tractoarelor.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: