VIDEO: ŞOCANT! După ce a luat 3,70 la Istorie, un tânăr a obţinut la Bacalaureat, în urma contestaţiei, nota 10

0
1566

Un absolvent al Colegiului Naţional de Artă ‘Octav Băncilă’ Iaşi, care a susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, a reuşit să obţină nota 10 la Istorie, după ce înainte de contestaţii a fost notat cu 3,70.

Dan Marian Cornea, absolvent al Colegiului Naţional de Artă ‘Octav Băncilă’ Iaşi susţine că nu a reuşit să susţină în vară examenul de Bacalaureat din cauza unor probleme de sănătate. În această toamnă, el a obţinut la proba Istorie nota 3,70, motiv pentru care a depus contestaţie. În urma recorectării tezei, el a obţinut nota 10.

‘Am dat BAC-ul şi, ca orice elev, aşteptam notele şi mă aşteptam la note foarte mari, de peste 9,00 la istorie şi la română. La română am luat nota 9,10 prima oară. La istorie, am fost surprins când am aflat că am luat 3,70. Am avut medii de la 9,50 în sus. Era imposibil să am o asemenea notă. Am scris opt pagini. După contestaţie, surpriză! Am fost notat cu 10. Cred că a fost neatenţie sau profesorul corector nu a citit tot ce am scris eu. Doamna profesoară mi-a spus că pentru nota 3,70 ar fi trebuit să scriu o pagină. Aşa că, la opt pagini scrise, nu aveam cum să primesc o notă aşa mică‘, a spus Dan Marian Cornea, absolvent al Colegiului Naţional de Artă ‘Octav Băncilă’ Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea, a declarat că tezele elevilor au fost corectate în alte judeţe, atât în prima etapă, cât şi la contestaţii.

‘Astfel, nu avem acces la teză şi nu putem să vedem exact care este motivul pentru care există o astfel de diferenţă între notări. Este posibil să fie vorba de o eroare la transcrierea notei de pe borderou pe teză sau de o altă situaţie de acest tip. Este important că elevul şi-a autoevaluat corect teza, a depus contestaţie, iar nota finală este cea la care, probabil, se aştepta‘, a declarat Sabina Manea.

Potrivit statisticilor ISJ Iaşi, au fost contestate 270 de note, dintre care, în urma recorectării, aproape 80 au primit punctaj mai mic, iar 159, note mai mari. Dintre acestea 23 de lucrări erau evaluate cu note sub 5, iar acum autorii lor au note de trecere.

Procentul de promovabilitate în judeţul Iaşi a ajuns la 34,83 la sută, faţă de 31,75% cât era înainte de contestaţii.

loading...

Comentarii: