VIDEO: Traficanţi de droguri, la răcoare

0
1386

La data de 07.09.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Farcaş Vasile, Mocanu Elena Magdalena, Donciu Gabriel şi Farcaş Alberto Mihai, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că încă din cursul lunii mai 2017, pe raza municipiului Galaţi a acţionat o grupare infracţională, constituită pe criterii familiale, din care au făcut parte iniţial inculpaţii Farcaş Vasile, Mocanu Elena – Magdalena – concubina inculpatului Farcaş Vasile, Farcaş Alberto – Mihai – fiul inculpaţilor Farcaş Vasile şi Mocanu Elena Magdalena, şi încă o altă persoană, având drept scop obţinerea unor importante sume de bani din activităţi de vânzare de droguri de risc, respectiv marijuana, de provenienţă Spania, introdusă ilegal pe teritoriul României.

În acest sens, un membru al reţelei care locuieşte pe teritoriul Spaniei, se ocupa de procurarea cantităţilor de marijuana de la furnizorii din ţara susmenţionată, cantităţi pe care ulterior le expedia în România, prin folosirea sistemului de transport colete al unei societăţi comerciale.

Cantităţile de droguri erau disimulate în interiorul coletelor, fiind aşezate în pungi situate între alte bunuri (produse alimentare, unelte şi scule).

Din motive de securitate, pentru a evita să fie depistaţi în flagrant, membrii grupării infracționale nu expediau și nici nu ridicau personal coletele de marijuana, ci foloseau în acest sens persoane interpuse, în mod similar și cât privește expedierea sumelor de bani necesare achitării cantităților de marijuana.

O parte din aceste persoane erau însă la curent cu activitatea infracțională a membrilor familiei Farcaș și au acceptat să efectueze operațiuni cu privire la coletele de marijuana în schimbul unor sume de bani sau chiar a unei cote părți din cantitățile de marijuana livrate.

Din rândul acestor persoane interpuse s-au ridicat la rangul de membri cu drepturi depline ai grupării infracționale inculpații Donciu Gabriel şi concubina acestuia, inculpata Bolmadîr Geanina, persoane care au preluat cu titlu definitiv rolul de a recepționa coletele de marijuana expediate din Spania şi de a le transporta într-un apartament din municipiul Galaţi.

În modalitatea susmenționată membrii grupării infracționale au realizat un număr de cel puțin trei acte materiale de introducere în țară în mod ilegal a unor cantități de marijuana de proveniență Spania, în perioada mai – septembrie 2017.

Drogurile erau apoi comercializate pe raza municipiului Galaţi către diferiţi consumatori de astfel de substanţe la preţul de 70 lei/gram.

Ca urmare, la data de 06.09.2017, s-a procedat la reţinerea şi percheziţionarea unui colet expediat din Spania în interiorul căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 1.200 grame de Cannabis.

S-a procedat la efectuarea unei livrări supravegheate cu substituirea totală a cantităţii de drog, iar la data de 06.09.2017 au fost efectuate un număr de 6 (şase) percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, ocazie cu care au fost găsite substanţele utilizate pentru substituirea drogurilor aflate în coletul expediat din Spania.

Valoarea pe piaţă a drogurilor capturate este de aproximativ 84.000 lei.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de inculpata Bolmadîr Geanina, procurorii DIICOT-S.T.Galaţi au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu obligarea de a nu părăsi ţara avându-se în vedere faptul că aceasta este însărcinată şi că are în îngrijire doi copii minori cu vârste de sub doi ani.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413232{main}( ).../index.php:0
20.0004414704require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.665766377200require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.680666420064include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.976168918720locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.976168918816load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.976368929272require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.997968988248td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.998269004840td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.026669049440td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii: