Document de identitate fals, descoperit la controlul de frontieră

0
751

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi au descoperit în borseta unui cetățean moldovean, o carte de identitate românească falsă, pe care bărbatul intenţiona să o folosească pentru a-și găsi un loc de muncă în Franţa.

În ziua de 07 septembrie a.c., în jurul orei 14.00 în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul din R.Moldova, Ion B., în vârstă de 36 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Franţa.
În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia a fost descoperită, în borseta acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților românești. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro și intenţiona să ajungă în Franţa, în vederea găsirii unui loc de muncă, urmând să se folosească de cartea de identitate românească falsă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

loading...

Comentarii: