Ministrul Daea-la Agralim Leţcani

0
1393

Târgul pentru fermieri AGRALIM 2017 se va deschide, joi, 21 septembrie, la ora 14.00, cu Forumul Agricol pe tema “Rolul regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”, o dezbatere de mare actualitate la care sunt așteptați să ia parte peste 600 de fermieri.

Evenimentul va avea loc în Sala de Conferințe Pavilion Central, parcul agroindustrial Transagropolis din Lețcani.
Panelul evenimentului include personalități cu autoritate – reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și ai administrației de la nivel central și regional, specialiști din învățământului superior agronomic, președinți ai asociațiilor de profil din România, directori ai Direcțiilor Agricole, Agențiilor APIA și AFIR din Regiunea de Nord – Est, fermieri și procesatori agricoli din regiune.

Invitat de onoare: Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Expunere – Prof. dr. Gavril ŞTEFAN, Universitatea de Stiinte Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
Invitați speciali: Iurie UȘURELU – Viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova;
Paul KMEN, Director General Adjunct APIA;
Laurențiu BACIU, Președinte LAPAR;
Emil Florian DUMITRU, Președinte Federația PROAGRO;
Maricel POPA, Președinte al Consiliului Județean Iași;
Ionel ARSENE, Președinte al Consiliului Județean Neamț;
Stelian TURCU, primar Comuna Letcani;
Lucian BUZDUGAN,Președinte CA Agricost;
Neculai APOSTOL, Președinte Grup Kosarom;
Nicu ZAHARIA, Director Comercial Grup Șerban;
Robert REKKERS, Director General Agricover Trading;
Marian Topală, Președinte LAPAR Iași, fermier
Gazde din partea Clusterului AGROFERMA:
Viorel STAN, Director General PRESTSERV Impex;
Vasile LUNGU, Director General AGROINDUSTRIAL CERES;
Petronela COTEA MIHAI, Jurnalist invitat

Moderator:
Vlad Macovei, Director Agrointeligența

Organizatori: ABplus Events, LAPAR, PROAGRO
Partener media principal: Agrointeligența

„Târgul AGRALIM este, de departe, cel mai important eveniment dedicat antreprenorilor, fermierilor și cercetătorilor din regiunea Moldovei. AGRALIM este locul unde toți cei implicați în agricultură au posibilitatea să intre în contact cu ultimele noutăți tehnologicie și științifice, să vadă și să testeze cele mai noi utilaje. AGRALIM era un lucru absolut necesar Moldovei, iar noi, agricultorii, suntem recunoscători pentru această manifestare care ne ajută foarte mult pentru a schimba impresii, păreri, cunoștințe și experiente necesare dezvoltării acestui domeniu de activitate. Nu în ultimul rând, prin intermediul Târgului AGRALIM, fermieri, autorități locale și centrale, respectiv oficiali ai instituțiilor cu atribuții în sectorul agricol pot discuta direct, față în față, pe marginea problemelor pe care le întâmpină în activitatea de zi cu zi”, a spus domnul Laurenţiu BACIU, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

„Regiunea de Nord-Est este foarte importantă, printre altele, și datorită parteneriatelor si proiectelor cu Republica Moldova. Dacă discutăm de agricultură și de industrie alimentară, în zonă avem companii foarte mari și reputate pe plan național dar și European.
La Forum cred că ar trebui ca, împreună, fermierii din Moldova și reprezentanții MADR și ai altor instituții ale statului, să găsească soluții pentru debirocratizare. Sper să se schimbe în bine modul în care este tratat fermierul în relația cu instituțiile statului. Ne propunem să-i convingem pe cei din instituțiile de resort să facă politici agricole și nu politici agrare. A venit timpul să finanțăm valoarea adaugată în agricultură” spune Emil Dumitru, Președintele PROAGRO


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: