FOTO-VIDEO: S-a dat startul unui nou proiect culinar internațional la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași

0
2148

Mai mulţi elevi de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” din Iaşi sunt iniţiaţi în tainele artei culinare de un maestru bucătar din Israel. Timp de o săptămână, Chef Fuad Snudu din Abu Snan îi va învăţa pe tinerii ieşeni cum să pregătească preparate europene, mediteraneene, dar şi tradiţionale, româneşti.

În perioada 15-21 septembrie 2017, Chef Fuad Snudu din AbuSnan, Israel, îi va iniţia pe elevii de la Ştefănescu în tainele bucătăriei internaţionale, pornind, împreună cu aceştia, într-o călătorie culinară de excepţie, într-un proiect intitulat: „Expert şi amator: bucătăria pentru toţi”.

,,Am auzit de Colegiul Tehnic Ioan C. Ştefănescu şi de profilul pe care îl au. Îmi doresc să lucrez cu aceşti copii, în dorinţa de a sprijini orice tânăr care îşi doreşte să devină bucătar. Mă simt mândru să fiu aici şi mulţumesc pentru invitaţie”, a declarat Chef Fuad. Profesor în arta culinară la Colegiul Ated şi având 17 ani de experienţă în gastronomie, Chef Fuad Snudu va lucra cu 10 elevi români, cărora le va furniza mai întâi elemente de teorie, pentru ca, mai apoi, aceştia să le pună în practică.

De la bucătar, la afaceri

Antreprenor la o firmă de catering, bucătarul israelian se arată încântat de această colaborare, ocazie cu care elevii ieşeni pot „fura” din experienţa acestuia şi îşi pot perfecţiona stilul de lucru în bucătărie. Festivitatea de deschidere a proiectului a avut loc sâmbătă, 16 septembrie, la cantina colegiului. ,,Începem anul şcolar cu proiecte inedite. Am selectat 10 elevi, care, timp de o săptămână, vor pregăti cu Chef Fuad preparate europene, mediteraneene şi, sper, tradiţionale, de ale noastre. Acesta se va întoarce peste o perioadă, 3-4 luni, să lucreze din nou cu aceşti elevi, pentru a vedea evoluţia lor. Copiii sunt încântaţi de proiect, iar ei trebuie să înveţe de la chef că mâncarea se face cu dragoste şi cu mult zâmbet, urmând ca la sfârşit să fie premiaţi”, a declarat prof. Liana-Dolores Voinea, directorul Colegiului Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”.

Nu este pentru prima dată când colegiul ieşean organizează activităţi de acest gen. Anul trecut, în luna noiembrie, în parteneriat cu Z. Atiya Group Chef Association din Haifa, Israel, a avut loc un alt moment educaţional valoros în zona artei culinare, unul dintre cele mai reuşite proiecte ale învăţământului ieşean. Atunci, un prim curs de gastronomie a fost susţinut de Chef Ziad Atiya, iar atelierele de lucru, în care echipele mixte au concurat pentru crearea celor mai inspirate farfurii, au reprezentat pentru elevii români o veritabilă oportunitate pentru dezvoltarea competenţelor culinare.

Comentarii: