VIDEO: Traficanţi de droguri, reţinuţi la Iaşi

0
1096

Pe 16 septembrie 2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Ionescu Irinel pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în țară, fără drept, de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că in cursul anului 2017, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Ionescu Irinel împreună cu alte persoane a procurat din localitatea Madrid, Spania şi a introdus în țară, fără drept, mai multe colete conținând disimulate cantități importante de cannabis (de ordinul kilogramelor) pe care le-a deținut, fără drept, în locuința sa din municipiul Iaşi iar ulterior le-a comercializat pe piața ilicită din municipiul Iaşi atât personal cât şi prin intermediul altor persoane, la prețul de 70 lei/gram.

La data de 06.09.2017 inculpatul Ionescu Irinel zis Varagostea s-a deplasat din România în Spania, localitatea Madrid de unde a procurat contra sumei de 4000 euro, cantitatea de 1249 grame cannabis, pe care a disimulat-o într-un nou colet, printre alte bunuri, pe care la data de 12.09.2017 l-a expediat în România, municipiul Iași, prin intermediul unui transportator internațional de persoane și coletărie, utilizând ca expeditor o persoană neidentificată în baza națională de date, iar ca destinatar numele său.

Astfel, în cauză s-a dispus reținerea, predarea şi percheziționarea, cu titlu provizoriu, a coletului cu datele de identificare sus-menționate în interiorul căruia a fost descoperită cantitatea de 1249 grame cannabis, drog de risc.

În dimineața zilei de 16.09.2017, după ridicarea coletului de la sediul transporatorului internațional, inculpatul Ionescu Irinel zis Varagostea a fost prins în flagrant în timp ce transporta coletul care făcea obiectul livrării supravegheate a cantității totale de 1249 grame cannabis.

Valoarea de piață a drogurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 87.500 lei.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost găsite şi ridicate, pe lângă cele 1.249 grame de cannabis, 275 de cutii de petarde, 3 hard-diskuri, 3 medii de stocare şi cartele telefonice.

La data de 16.09.2017 Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: