Cetățean prins în flagrant, în timp ce oferea 22.500 lei unui funcționar pentru obținerea unei autorizații

0
675

Ca urmare a activităţilor procedurale efectuate de către lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi, miercuri, 27 septembrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a pus în mişcare acţiunea penală faţă de C.I., persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă și a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore.
În fapt, pe 21.09.2017, echipa operativă constituită din lucrători ai D.G.A. -Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi Centrul Operaţional 1 Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a lui C.I. în timp ce oferea unui funcţionar din cadrul Primăriei oraşului Podu Iloaei, denunţător în cauză, suma de 22.500 lei (echivalentul sumei de 5.000 euro). În schimbul banilor, funcționarul urma să emită o autorizație de funcţionare, fără îndeplinirea condiţiilor legale, pe numele unui un agent economic pentru care inculpatul și-a traficat influenţa.
Dosarul penal a fost înregistrat în baza denunţului funcţionarului în cauză, formulat la S.J.A. Iaşi după ce inculpatul i-a promis succesiv sumele de 2.000 euro, 3.000 euro, iar ulterior 5.000 euro în scopul precizat mai sus.
Astăzi, C.I. va fi prezentat instanței de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul D.O.S. – Brigada Operaţiuni Speciale Iaşi.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: