FOTO-VIDEO: Casa morţii de la Cuza Vodă!

0
4313

Incă o tragedie, a patra in ultimii ani, s-a întâmplat în curtea unei bătrâne dintr-un sat de lângă Iaşi, unde, în urmă cu două seri, nepotul ei in vârstă 21 de ani, Mihai Lupu , a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa dintr-un motiv bizar. Acesta era cercetat de poliţişti după ce ar fi furat unei fete un telefon mobil, în urmă cu un an. Rudele au declarat că băiatul avea un comportament ciudat de aproximativ o săptămână, în ultima perioadă purtând dese convorbiri cu avocata sa şi probabil că veştile primite l-au făcut să-si pună capăt zilelor.

Mihai a fost crescut de bunica maternă in satul Cuza Vodă, comuna Popricani, mama sa fiind căsătorită în comuna vecină, Victoria, având încă 7 copii, din care 5 minori, cu toţii stând in casa soacrei. Bărbatul îi e mai mult plecat pe la diverse stâni de oi prin ţară, de unde vine mereu fără bani şi pus pe scandal. Viaţa lor este grea, femeia munceşte prin sat, iar copiii mai beneficiază de ajutoare de la câteva persoane din Iaşi.
Mihai a ramas să locuiască în aceeaşi curte cu bunica sa, în casa unchiului decedat în urmă cu trei ani, cu gândul să-şi întemeieze o familie cu o fată cu care locuia de 3 ani.

Cum s-a ajuns la tragedie?
După cum ne-au declarat rudele, de aproximativ o săptămână, tânărul avea un comportament ciudat. Acesta venea des băut acasă şi era agresiv atât faţă de iubită, cât şi faţă de bunica sa, alături de care împărţea aceeaşi curte. Joi, acesta a venit din nou băut acasă şi era pus pe scandal. Concubina acestuia, a spus ca atunci când s-a întors din sat, in jurul orei 21.00, a avut un şoc. Iubitul, alături de care îşi petrecuse aproape trei ani din viaţă, atârna de o grindă exterioară a locuinţei.
„Aveam planuri mari de viitor. Nici prin gând nu mi-a trecut că va recurge la acest gest. Când am ajuns acasă şi l-am văzut, i-am luat telefonul şi l-am sunat pe domnul poliţist din comună. In ultima vreme, plângea într-una, după discuţiile purtate cu avocata. Până la acel furt de telefon nu mai comisese nicio faptă de acest gen. În ultima perioadă avea un comportament ciudat şi l-am întrebat ce îl macină, dar el refuza să-mi spună”, a spus iubita tânarului-Roxana Postu.

Casa morţii !
În aceeaşi curte, la aceeaşi locuinţă, alţi trei unchi ai tânărului sinucigaş au ales acelaşi mod de a-şi lua viaţa.
„Unul dintre fraţii mei s-a spânzurat tot aici, de aceeaşi grindă. Un alt frate de al meu s-a spânzurat de stâlp. Înainte de a comite fapta, m-a sunat pe mine şi am auzit prin telefon cum s-a spânzurat. Până ce au ajuns ajutoarele, afară fiind plouat, el murise. Este un loc blestemat aici! Am opt copii şi am dus-o foarte greu. Nici acum nu îmi este mai bine, dar merg înainte. Nu ştiu ce o să mă fac cu înmormântarea. Nu am cu ce să-l duc la groapă”, a spus plângând, Cornelia Lupu, mama tânărului decedat.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă. „În jurul orei 21.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 că un tânăr a fost găsit spânzurat de grinda exterioară a casei. Descoperirea a fost făcută chiar de concubina acestuia. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă şi au dispus efectuarea necropsiei. Pe corp nu prezenta urme de agresiune”, a declarat subinspectorul Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.
Aflând despre tragediile petrecute în această familie, patronii firmei de pompe funebre “DANIEL şi ANCA” s-au oferit să suporte toate costurile privind transportul de la IML şi înhumarea tânărului sinucigaş.

loading...

Comentarii: