Conferința „Mobilitatea viitorului”

0
942

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER) va organiza miercuri, 4 octombrie, între orele 9.00 și 13.00, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, Conferința „Mobilitatea viitorului”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și partenerii CCIFER: Groupe Renault, Groupama Asigurări, Holcim și ENGIE, și are scopul de a dezbate viitorul mobilității și a propune alternative practicilor de mobilitate de zi cu zi.

Apariția unor noi tipuri de autoturisme (electrice, autonome), modalități de transport (carsharing), constrângeri de mediu și urbane ( parcări, orașe mai curate) impun o conștientizare la nivelul utilizatorilor finali, a colectivităților locale și a companiilor. În acest context, CCIFER, împreună cu partenerii săi, dorește să propună în cadrul acestui eveniment un concept integrat de sensibilizare și schimb de bune practici pentru a le permite diferiților actori implicați să își reevalueze opțiunile, să își identifice parteneri și să conceapă noi soluții adecvate mobilității în viitor.

„Conferința «Mobilitatea viitorului» organizată la Iași face parte dintr-o serie de evenimente pe care CCIFER le va organiza la Cluj, Timișoara și Sibiu. Suntem bucuroși să demarăm acest eveniment la Iași, în cooperare cu Primăria Municipiului Iași și în prezența domnului primar. Ne bucurăm că împreună putem contribui la dezvoltarea sustenabilă a orașelor în care trăim pentru a răspunde nevoilor cetățenilor și ale comunității, mai ales în termeni de mobilitate”, a declarat François Coste, președintele CCIFER.

„Administraţia ieşeană este foarte interesată de tot ceea ce înseamnă implementarea de soluţii, idei, concepte care pot stimula mobilitatea urbană, ducând astfel la o reducere a problemelor şi aglomerărilor din trafic şi la crearea unui mediu ambiental curat. Iaşul este un oraş în plină dezvoltare, cu o reţea stradală care, uneori, este depăşită de imensa încărcătură a autovehiculelor din ce în ce mai multe. Prin urmare, trebuie să găsim soluţii alternative, care să elimine treptat multe dintre incovenientele pe care le avem în ceea ce priveşte suprasaturarea traficului auto”, a declarat primarul Mihai Chirica.

CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. Camera reunește 500 de companii franceze și române care reprezintă 18 miliarde de euro și peste 125.000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.

Participarea la Conferința „Mobilitatea viitorului” este gratuită, dar înscrierea este obligatorie. Înscrierile se fac pe www.ccifer.ro. Programul evenimentului poate fi văzut aici: http://www.ccifer.ro/ro/actualitati-media/agenda/vue-detail/d/conferinta-mobilitatea-viitorului-in-iasi/


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: