FOTO: Au încercat să introducă în ţară o cantitate importantă de tutun. Poliţiştii de frontieră le-au stricat planurile

0
673

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit și confiscat 13.500 grame tutun de proveniență Duty-Free, pe care şase persoane le transportau în municipiul Iaşi, unde urmau să le predea unor prieteni.

În data de 04 octombrie, în jurul orei 16.00, polițişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari şi a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat o acţiune comună pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia au oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii de frontieră Cîrlig, un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea conducătorului autoturismului şi au stabilit că acesta este Teodor C., cu cetățenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza județului Iași. În autoturism mai erau şase persoane cu vârste cuprinse între 29 şi 61 ani, cetăţeni din R. Moldova.

Totodată, polițiștii de frontieră au observat, în interiorul autoturismului, o cutie de carton şi cinci pungi de plastic ce conţineau 54 cutii cu tutun, în care erau 270 pachete a câte 50 grame fiecare, fără timbru de acciză, de provenienţă Duty-Free şi nouă pachete de ţigări cu timbru de acciză Republica Moldova, marca Rothmans. Mijlocul de transport şi persoanele au fost duse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în vederea continuării cercetărilor.

Cu privire la cele constatate persoanele au declarat că pachetele cu tutun le aparţin, urmând să le predea unor prieteni din municipiul Iaşi.

În cauză, bunurile, în valoare de 3.269 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

loading...

Comentarii: