Primarul Mihai Chirica a primit vizita Ambasadorului Republicii Turcia în România

0
1209

Excelența Sa Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia în România, și o delegație de oameni de afaceri turci au făcut astăzi o vizită în municipiul Iași. Oficialul turc a fost prezent la Iași cu ocazia prezentării oficiale a primelor 12 autobuze Isuzu Citiport achiziționate de municipalitatea ieșeană și a făcut și o vizită la sediul Primăriei Municipiului Iași. „Este pentru prima dată când vin la Iași, dar nu este prima dată când particip la astfel de evenimente în România. Sunt mândru că autobuzele Isuzu, produse realizate în Turcia, cu eforturi ale inginerilor turci, sunt aduse în Iași. Turcia și România sunt parteneri puternici, strategici. Centrele majore din România au prioritate pentru noi, Iașul fiind unul dintre ele. Ne dorim să încurajăm relațiile economice și comerciale dintre cele două țări. De altfel, pilonul parteneriatului nostru strategic dintre țările noastre îl reprezintă relațiile comerciale. Turcia este al cincilea partener în materie de comerț al României. Cele mai multe investiții turcești sunt în sudul țării, dar încurajez comunitatea turcă din zona dumneavoastră să investească mai mult. Avem potențial, sunt multe lucruri care ne leagă, de la geografie până la cultură și istorie”, a declarat ambasadorul Osman Koray Ertaș.

Edilul Iașului a lăudat proiectul de modernizare a transportului public realizat alături de partenerii turci și a afirmat că speră într-o creștere a investițiilor turcești la Iași. „Mă bucur că la acest moment important din viața orașului Iași participă și Excelența Sa. Nu este la îndemână să poți cumpăra 88 de autobuze noi în același timp. Este cea mai mare achiziție de autobuze din istoria Iașului și cea mai mare din România, după cea de la București. Este ultima tehnologie, iar pasul următor este cel al autobuzelor electrice și al celor care folosesc gaze comprimate. Aceasta este o direcție strategică a Uniunii Europene pentru transportul public de călători cu autobuze și ne vom alinia și noi. Deja se lucrează peste tot în lume la acest nou tip de echipament. Până atunci, sunt convins că proiectul pe care îl realizăm împreună cu compania turcească Anadolu Isuzu va fi un model și pentru alții, un exemplu de bună practică”, a declarat primarul Mihai Chirica.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: