De luni, sărbătoare şi aglomeraţie în oraş!

0
870

Pregătirile pentru „Sărbătorile Iaşului“ au început deja cu amenăjările de rigoare in vederea expunerii produselor ce urmează a fi comercializate in perioada 9 – 15 octombrie a.c.

În locurile binecunoscute din anii anteriori, vor vinde diverse produse peste 100 de comercianţi care au primit documente de autorizare de la Primărie.

În zona pietonală de pe bdul Ştefan cel Mare, 13 comercianţi de produse de artizanat şi 15 firme cu produse alimentare îşi vor expune produsele în căsuţele puse la dispoziţie de către municipalitate.

Pe esplanada Costache Negri vor fi 39 de producători de haine de piele şi blană, iar în parcarea din spatele Halei Centrale vor fi prezenţi opt producători de căciuli şi papuci din blană.
La Sărbătoarea Vinului, în parcările din jurul Halei Centrale vor participa şase producători de vinuri din zona Iaşului.

De asemenea, alte 20 de firme de artizanat îşi vor expune produsele în căsuţele puse la dispoziţie de Primarie.

Parcul de distracţii organizat în trecut pe strada Sarmizegetuza sau în incinta Ştrandului Municipal nu va mai avea loc în acest an.

Pe toată perioada sărbătorilor, forţele de ordine vor mobiliza peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi. La Iaşi sunt aşteptaţi sute de mii de pelerini, iar tradiţionala masă dedicată acestora va avea loc pe 14 octombrie.

Primarul Mihai Chirica a precizat că la Iaşi vor concerta Carla’s Dreams, What’s Up şi Alina Eremia. În aceeaşi zi, se va desfăşura şi un spectacol cu Keo, Gabriel Cotabiţă şi Alexandra Ungureanu.

În afara concertului din 15 octombrie a.c, vor avea loc 2 spectacole folclorice în cartierele Alexandru cel Bun (12 octombrie) şi Nicolina (13 octombrie), susţinute de artişti de muzica populara+Alexandru Brădăţan, Olimpia Nistor, Ştefan Pintilie, Laura Lavric, Ştefan Deaconiţa, Maria Costioaia, Vasilica Tătăru, Claudia Martinică, Beatrice Duca şi Nina Cuciuc.

Pe toată perioadă sărbătorilor, forţele de ordine vor mobiliza peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi. La Iaşi sunt aşteptaţi sute de mii de pelerini, iar tradiţionala masă dedicată acestora va avea loc pe 14 octombrie.

După momentele artistice, Primăria a programat şi un foc de artificii.

Comentarii: