Mesajul primarului Mihai Chirica

0
707

Iași, Capitala Renașterii Naționale
Într-o perioadă în care marcăm cei 100 de ani de când Iașul a jucat un rol fundamental în rezistența poporului nostru și în făurirea României Mari, a venit din nou timpul să ne bucurăm împreună de Sărbătorile Iașului, unul dintre cele mai frumoase și mai așteptate momente din fiecare toamnă. Zecile de mii de pelerini și turiști din întreaga țară și din străinătate care vin în Capitala Moldovei, precum și ieșenii care se bucură de Sărbători creează o atmosferă solemnă, dar, în același timp, plină de bucurie.
Ca în fiecare an, evenimentul central al Sărbătorilor este Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, din 14 octombrie, punct central al unei perioade în care Iașul găzduiește cel mai mare pelerinaj creștin-ortodox din Sud-Estul Europei. Orașul nostru își reconfirmă astfel statutul de Capitală Spirituală a României.
Dar, la fel ca în anii anteriori, și ediția a XXVI-a a Sărbătorilor Iașului aduce o serie de evenimente culturale și sociale care îi vor încânta atât pe locuitorii orașului, cât și pe turiști. Nu vor lipsi târgurile meșteșugărești, Masa Pelerinului, Sărbătoarea Vinului, focurile de artificii și nici concertele în aer liber, susținute de artiști ieșeni și români de renume.
Așa cum am promis, respectând dorințele comunității, străzile și trotuarele din oraș nu vor mai fi blocate, manifestările fiind organizate astfel încât să nu afecteze în vreun fel circulația pietonilor și autovehiculelor. Iașul va rămâne un oraș curat și sigur! Este modul nostru de a arăta că administrația locală rămâne foarte aproape de cetățean, că răspundem cu seriozitate și promptitudine la toate sugestiile locuitorilor orașului. Este dovada că Iașul se schimbă în bine!
Și pentru că, în urmă cu 100 de ani, Iașul – devenit atunci capitala de război a României – s-a transformat într-o redută și a rezistat eroic în fața inamicului, mi-aș dori ca toți ieșenii să păstreze un gând bun pentru românii care s-au sacrificat pentru apărarea țării și împlinirea unui ideal: Marea Unire din 1918!
Fie ca Sărbătorile Iașului să ne ajute să devenim din ce în ce mai solidari unii cu alții!
Vă așteptăm cu drag!

loading...

Comentarii: