Peste 22.000 de pelerini s-au închinat la Sfântă

0
1570

Zeci de mii de pelerini s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Potrivit primelor estimări, cifra celor ce au stat la rând depăşeşte 22.000. Punctul culminant a fost atins ieri, când un grup mare de credincioşi din Voluntari, aproximativ 8000, au venit la Iaşi.
Astăzi, pe la amiază, la rândul format erau in jur de 2.000 de persoane.

Până în acest moment nu au fost înregistrate situaţii sau evenimente deosebite. Structurile Ministerului Afacerilor Interne precum şi instituţiile implicate asigură buna desfăşurare a evenimentului religios, măsurile specifice de intervenţie şi prim ajutor, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.


Până în prezent s-a intervenit în peste 20 de situaţii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale (oboseală, stări de leşin). Trei persoane au fost transportate la spital.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului religios, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău recomandă tuturor pelerinilor să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori, să solicite intervenţia jandarmilor sau poliţiştilor din dispozitiv în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să acorde o atenţie deosebită copiilor, bunurilor şi obiectelor personale, autoturismelor, să aibă în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din această perioadă, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniştii publice.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: