Implicarea femeilor în dezvoltarea comunităţilor rurale și în promovarea produselor agroalimentare românești

0
641

Direcția pentru Agricultură Judeţeană Iași în colaborare cu Primăria Bălțați și Asociația “Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Belcești – Focuri” a organizat la data de 12 octombrie 2017 o întâlnire cu tema: “Implicarea femeilor în dezvoltarea comunităţilor rurale și în promovarea produselor agroalimentare românești “. Acțiunea a fost organizată cu prilejul Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești (10 octombrie) și a Zilei Mondiale a Femeii din Mediul Rural (15 octombrie).
Cu acest prilej a fost organizat un seminar cu exemple de bună practică privind activități de producție și promovare a produselor agroalimentare românești, cu rezultate concrete ale activităţilor femeilor în mediul rural din România şi Uniunea Europeană, proiecte cu finanțare europeană aplicate în practică de acestea, precum şi cu oportunități actuale.
De asemenea, a fost organizată o expoziție cu produse agricole locale, precum și un stand cu lucruri împletite și croșetate de membrele Centrului de zi Bălțați.
Cu ocazia sărbătoririi în județul Iași a celei de a X-a ediții a Zilei Mondiale a Femeii în Mediul Rural au fost acordate diplome de merit pentru doamnele care s-au implicat și remarcat în viața comunității.

Comentarii: