Update: Pagube de peste 1,5 milioane lei. Incendiu puternic la depozitul Casa Lebăda

0
1605

UPDATE:Incendiul a fost lichidat după cinci ore de lupta cu flacarile. Acoperisul cladirii, din beton, s-a indoit, iar in locul unde a fost epicentrul incendiului a cazut. S-au folosit 11 autospeciale de stins incendii cu apa si spuma, precum si peste 80 de pompieri din judetele Vaslui, Iasi si Bacau, fiind declansat planul rosu de interventie. La fata locului au venit echipele de politisti criminalisti si pompieri pentru a stabili cauzele incendiului, precum si valoarea exacta a a pagubelor. Estimativ, acestea ar fi de peste 1,5 milioane lei.
Ca o prima evaluare, pompierii au spus ca acest depozit nu avea autorizatie ISU de functionare, iar cu ceva timp in urma proprietarii au si fost amendati cu 10 000 de lei din acest motiv. Nu s-au inregistrat victime omenesti.

In această dimineață a izbucnit un puternic incendiu la depozitele societății vasluiene Legovas, care s-a extins in scurt timp și la depozitul cu produse chimice al firmei Casa Lebăda, de pe strada Călugăreni. Acțiunea de stingere a incendiului se desfășoara greu pentru că in zona depozitelor nu exista un hidrant. Din pacate, focul se extinde si cuprinde suprafeţe din ce in ce mai mari, fără ca pompierii să poată reduce intensitatea flăcărilor. In acelasi timp, cei care iși desfășoară activitatea in zonă, incearcă cu disperare să mai salveze din bunuri, chiar dacă işi pun viaţa in pericol.

Pentru a duce la bun sfârsit interventia, forțele ISU au reușit să facă o improvizație și să alimenteze furtunele de intervenţie de la țeava de apă a complexului comercial, însă debitul este redus.
În zonă s-a instalat panica după ce a fost cuprins de flăcări si depozitul de la Casa Lebăda, nori negri de fum vin către oras, flacarile sunt de zece metri, iar pompierii stăpânesc cu greu focul, solicitându-se deja ajutor de la colegii din județele Iași si Bacău.
Societatea Casa Lebăda din Iaşi este pe piaţa produselor chimice din 1993 şi are depozite in toate judeţele Moldovei, iar produsele sale se regăsesc in reteaua magazinelor Leroy Merlin, Dedeman si Mathaus,dar şi la magazinele de profil din cartiere.
(foto:Vremea nouă)


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: