Sărbătoare cu plăcinte şi cozonaci la Gura Bohotin

0
1454

Astăzi, 15 octombrie este Ziua internațională a femeilor din mediul rural, un bun prilej pentru Direcţia Judeţeană Agricolă Iaşi de a organiza un eveniment la Gura Bohotin, comuna Gorban alături de gospodinele satului. Acestea s-au implicat in evenimentul dedicat lor şi ne-au arătat cum pregătesc bucatele in cuptorul construit de Primărie chiar in mijlocul satului. Au pregătit plăcinte,cozonaci şi tăvi cu friptură pentru toţi cei veniţi să le sărbătorească. Alături le-a fost si primarul comunei Gorban, Dănuţ Rotaru.

Femeile din mediul rural, dintre care majoritatea depind de resursele naturale și de producția agricolă pentru asigurarea hranei de zi cu zi, alcătuiesc peste un sfert din totalul populației mondiale. În țările în curs de dezvoltare, femeile din mediul rural reprezintă aproximativ 43 la sută din forța de muncă din agricultură și din producția de prelucrare și procesare a unei părți considerabile din produsele alimentare, conferindu-le astfel acestora responsabilitatea principală pentru siguranța alimentară. Cu toate acestea, femeile din mediul rural suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de discriminare, violență și nesiguranță.

În mai multe orașe din țară sunt organizate evenimente cu prilejul acestei zile. În România, Ziua internațională a femeii din mediul rural a fost sărbătorită pentru prima dată în 1999, la Moeciu, județul Brașov. În anii următori, Asociația Națională a Femeilor din Mediul Rural-ANFMR a marcat această zi prin organizarea mai multor manifestări cu specific tradițional, în numeroase localități din țară.

loading...

Comentarii: