Avanpremiera națională a spectacolului „Alegerea”

0
688

Avanpremiera națională a spectacolului de teatru „Alegerea”, regia Toma Hogea, joi, 19 octombrie 2017, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”. Preț bilet 20 lei/ 15 lei cu reducere
Ateneul din Iași vă invită la Avanpremiera Națională a spectacolului “Alegerea”, piesă de teatru într-un act scrisă la Versoix în anul 1960 de Majestăţile lor Regele Mihai I şi Regina Ana.

Evenimentul va avea loc joi, 19 octombrie 2017, la ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole a Ateneului.
Piesa Alegerea constituie o tulburătoare meditaţie despre om, despre spiritul şi pasiunile lui, despre ispitele de tot felul care-l încearcă şi despre locul fiinţei umane în univers. Personajele alegorice rostesc replici filosofice, încărcate de semnificaţii, astfel încât textul devine o confesiune, redactată cu luciditate, sensibilitate şi fină capacitate de sesizare a slăbiciunilor firii omeneşti, dar şi a zonei de lumină care există în fiecare dintre noi.

Contrastul dintre Uşurinţă şi Amar, cele două personaje care caută să-l ispitească pe Om şi să-i canalizeze faptele şi năzuinţele, astfel încât acesta să înfăptuiască o alegere, este pus în pagină cu profunzime, spirit analitic şi fineţe psihologică. Amintita dispută dintre „cele două puteri fundamentale ale acestei planete, numită Pământ” nu se poate încheia altfel, decât cu ideea că refugiul în credinţă şi în iubire reprezintă unica salvare a fiinţei umane.

Distribuție:
Emil Coșeru: Omul
Pușa Darie: Ușurință
Daniel Onoae: Amar
Dragoș Maftei: Prietenul
Regia: Toma Hogea
Scenografia: Marfa Axenti
Coregrafia: Sergiu Cotorobai
Conducător muzical: Costică Stavrat
Light design: Adrian Buliga

Toma Hogea, regizor.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 20 lei/ 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

loading...

Comentarii: