Întrevederea ministrului apărării naţionale, Mihai Fifor, cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michèle Ramis

0
687

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut, luni, 16 octombrie, la sediul instituției, o întrevedere cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michèle Ramis.

Discuţiile s-au axat cu precădere asupra relaţiilor bilaterale în domeniul militar, cu accent pe cooperarea în cadrul Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice. Cei doi oficiali au apreciat importanţa aprofundării colaborării între statele europene pe linia apărării, inclusiv din perspectiva cooperării structurate permanente (PESCO).

Cu acest prilej, ministrul Mihai Fifor a subliniat oportunitatea oferită de această iniţiativă pentru consolidarea cooperării în materie de securitate şi apărare, un subiect prioritar de pe agenda europeană.

În context NATO, ministrul apărării naţionale a punctat nevoia continuării demersurilor în vederea asigurării stabilităţii în regiunea Mării Negre, subliniind importanţa prezenţei militare franceze la exerciţii aliate desfăşurate pe teritoriul naţional, pentru asigurarea interoperabilităţii între forţele armate ale celor două state.

Comentarii: