Primul strat de asfalt pe drumul spre Bârnova

0
1100

Astăzi, constructorul VIAROM CONSTRUCT a turnat primul strat de asfalt pe drumul județean DJ 247 A spre Bârnova, drumul care a creat nenumarate discuţii in ultimii ani.

“Am o împlinire aparte când văd că prin eforturi, promisiunile se transformă în realitate. În următoarea perioadă, dacă vremea va fi prielnică, peste întreg tronsonul se va turna asfalt, se vor executa șanțuri/rigole și alei pietonale, conform proiectului, iar acest drum care arăta dezastruos de ani de zile, se va încadra în standardele prezentului”-a declarat primrul Bârnovei, Mihai Balan.
La începutul lunii august s-a dat startul lucrărilor pe drumul spre Bârnova, proiectul presupunând refacerea a 5,5 kilometri de drum, amenajarea trotuarelor pe o suprafață de 7000 de metri pătrați și construirea a 3000 de metri de șanțuri betonate și rigole.
La data începerii lucrărilor, Maricel Popa-președintele Consiliului Judetean Iaşi se arăta încrezător că lucrările se vor desfăşura conform proiectului si graficului stabilit de constructor. Astăzi a reluat un mai vechi obicei, cel al măsuratului cu ruleta.

“Modernizarea acestui drum este una dintre prioritățile institutiei pe care o reprezint. Chiar dacă in cursul anului trecut, unii consilieri județeni au pus piedici proiectului, am depăsit toate obstacolele, iar anul acesta am început lucrările. Comuna Bârnova este intr-o continuă dezvoltare, având o populație de peste 5700 de persoane, beneficiari direcți ai acestei investiții. In plus, odată cu finalizarea acestor lucrări, vom facilita si accesul turiștilor către unul dintre cele mai importante si vizitate monumente istorice din județul nostru, Mânastirea Bârnova” declara Maricel Popa.

loading...

Comentarii: