ISJ Iași a demarat proiectul ”Consorțiu regional pentru educație de calitate in medii defavorizate (CREDEM)”

0
742

În perioada 5 – 11 octombrie 2017 o delegație formată din 5 profesori și un inspector școlar a participat în Malta la cursul ”Quality EU Project Management–Erasmus+ – Quality and efficiency for your international projects!”.

​Cursul s-a desfășurat în context transnațional, reunind 30 de participanți, din 10 țări europene și reprezintă primul flux, din cele 5, ce se implementează în cadrul proiectului. Obiectivul specific al acestei mobilități a vizat sprijinirea celor 5 instituții selectate – Școala Profesională Cristești, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, Școala Profesională Dumești, Școala Gimnazială Specială”Constantin Păunescu”, Școala Gimnazială Golăiești – în accentuarea dimensiunii europene, prin formarea în cadrul unui curs intensiv de 7 zile a unui numar de 5 profesori care să rezolve/amelioreze nevoile identificate în școală prin inițierea unui proiect Erasmus+ de parteneriat strategic/mobilități formare profesori/elevi.

Pe parcursul sesiunilor de formare participanții au cunoscut posibili parteneri de proiect, au învățat să proiecteze ciclul de management, matricea logică, să dezvolte instrumente specifice -liste de verificare, indicatori de calitate, chestionare de nevoi, tehnici de comunicare, diseminare și valorizare – cunostinte necesare pentru inițierea unor proiecte europene care să gaseasca solutii pentru nevoile scolii.

In urma acestei experiente, in cele 5 școli cresc sansele de implementare a unor parteneriate strategice, proiecte de mobilitate VET sau eTwinning, in parteneriat cu școlile reprezentate la curs. Profesorii participanti au avut sansa sa descopere ce inseamna sa fii implicat intr-o retea educationala europeana, care sunt beneficiile unei astfel de experiente, intorcandu-se acasa cu un bagaj de bune-practici ce vor fi cu siguranta implementate in scoli..


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: