Maramureș: Cetățean ucrainean trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru dare de mită

0
653

Pe 12.10.2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, ca urmare a finalizării urmăririi penale și a activităților realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Z.Y., cetățean ucrainean, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, în perioada 8-18.09.2017, Z.Y. a promis unui funcționar din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației suma de 2000 euro, iar la data de 19.09.2017 i-a remis acestuia sumele de 1.500 euro și 600 dolari S.U.A. În schimbul banilor, Z.Y. i-a solicitat funcționarului să își încalce atribuțiile de serviciu și să îi furnizeze date și informații din sistemul de supraveghere a frontierei de stat, prin comunicarea unui interval de timp în care o anumită zonă de frontieră este nesupravegheată, pentru facilitarea unor activități de contrabandă cu țigări, pe relația Ucraina-România. Polițistul de frontieră a refuzat oferta și a sesizat DGA – SJA Maramureș, care a realizat probatoriul în cauză.

La data de 19.09.2017, procurorii au dispus față de cel în cauză punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și reținerea preventivă pentru 24 de ore. La data de 20.09.2017, Z.Y. a fost prezentat Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, admisă de instanța de judecată.

Activitățile de documentare au fost efectuate cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Cluj Napoca – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Maramureș.

Facem mențiunea că, în ultimii 6 ani, funcționarul denunţător în prezenta cauză a sesizat de 3 ori D.G.A. – S.J.A. Maramureș cu privire la tot atâtea încercări ale unor cetățeni de a–i oferi mită.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: