Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu primarul orașului Düsseldorf, Thomas Geisel

0
669

Astăzi, 19 octombrie, o delegație a Municipiului Iași, condusă de primarul Mihai Chirica, a fost primită de Thomas Geisel, primarul orașului Düsseldorf, capitala landului Nordrhein-Westfallen. Realizată sub auspiciile Asociaţiei de Prietenie Româno-Germană „Atheneum” din Düsseldorf, întâlnirea a avut loc în Sala „Jan Willem” a Primăriei orașului german. Cu aceasta ocazie, primarul Thomas Geisel a adresat un cuvânt de bun venit oaspeților ieșeni, subliniind legătura existentă, la nivel istoric și simbolic, între Düsseldorf, orașul din care, în 1866, Karl de Hohenzollern-Singmaringen pleca spre Principatele Române, pentru a deveni domnitor al acestora, și municipiul Iași, orașul numit mai târziu de Regele Carol I „a doua mea capitală”.

În discuțiile avute cu omologul german, primarul Mihai Chirica a subliniat necesitatea dezvoltării pe viitor a relațiilor dintre cele doua orașe, în contextul unui parteneriat desfășurat pe dimensiuni economice, academice și culturale. În acest sens, i-a înmânat primarului Thomas Geisel invitația oficiala de a vizita Iașul în anul Centenarului Marii Uniri, în scopul parafării unor astfel de parteneriate, în care să fie incluse atât universitățile ieșene și instituțiile culturale reprezentative, cât și mediul de afaceri ieșean. „Scopul prezenței noastre aici este foarte clar: dorim să învățăm cât mai multe din lecția germană, să facem schimb de experiență, să încheiem parteneriate între cele două comunități, în cât mai multe domenii, dar și să vă înmânăm invitația de a participa la evenimentele organizate anul viitor la Iași, cu ocazia Centenarului”, a afirmat, în alocuțiunea sa, primarul Mihai Chirica.

Totodată, primarul Mihai Chirica i-a oferit omologului său german un album fotografic reprezentând orașul Iași, un tablou cu imaginea Palatului Roznovanu, precum și placheta cu stema municipiului.

Din delegația municipalității ieșene fac parte, de asemenea, viceprimarul Radu Botez și prof. univ. dr. Daniel Șandru, coordonatorului Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași. La întâlnirea oficiala cu primarul Thomas Geisel au mai participat președinta Asociației „Atheneum”, Livia Grama Medilanski, consulul general al României la Bonn, Mihai Botorog, precum și senatoarea de Iași Iulia Scântei.

loading...

Comentarii: