Felicitări elevilor ieşeni! Vor ajunge în Parlamentul European

0
743

Trupa de teatru „Thalia” a Colegiului Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu” Iaşi, coordonată de profesor Petronela Popovici, reuneşte elevi de clasa a XI-a (Dima Ioana, Căpraru Petru) şi de clasa a XII-a (Dobreanu Ştefan, Pricop Iulian, Furnică Denis, Mogoşinianu Ionela, Vârtosu Andrei). Timp de 10 zile (3-12 octombrie 2017), cu toţii au participat la Festivalul Naţional de Teatru pentru elevi de la Timișoara, intitulat „Copil în Europa”. Ediţia aniversară de anul acesta a îmbinat mai multe componente: work-shop-uri de improvizaţie teatrală şi muzicală, dicţie şi mimică, sesiuni de discuţii reunite sub titlul „Priveşte în jur” şi reprezentaţii ale trupelor de teatru participante.

Liceul a intrat în concurs luni, 9 octombrie, cu piesa „Doctor fără voie”, adaptare după Moliere. Spectacolul nu a fost, nici de data aceasta fără emoţii, dar festivitatea de premiere a adus bucurii. Copiii au adus premiul al III-lea pentru interpretare masculină (Vârtosu Alin Andrei) şi două menţiuni: pentru interpretare feminină (Dima Ioana Alberta ) şi pentru spectacol. De asemenea, în perioada 8-10 noiembrie 2017, doi elevi din trupa de teatru a liceului vor vizita Parlamentul European. Aceste premii sunt oferite de Asociaţia Culturală Pentagon (organizator al festivalului – actrița Ana Maria Pandele Andone, președintele asociației) şi de europarlamentarul Monica Macovei, co-partener al evenimentului.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: