Catalonia şi-a proclamat independenţa!

0
813

Parlamentul Cataloniei a aprobat proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici. Parlamentul de la Barcelona a aprobat cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă şi două abţineri rezoluţia care prevede iniţierea procedurilor de proclamare a independenţei Cataloniei faţă de Spania şi crearea unei republici independente.
Locuitorii Cataloniei s-au pronunţat pe 1 octombrie în favoarea independenţei regiunii faţă de Spania, într-un referendum considerat neconstituţional de Guvernul Spaniei şi de Uniunea Europeană.
Ulterior, premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, a proclamat independenţa regiunii, dar a suspendat decizia, pentru iniţierea dialogului cu Madridul.

Mii de persoane s-au adunat vineri la Barcelona, în faţa Parlamentului catalan, pentru a celebra proclamarea independenţei Cataloniei, informează presa locală.
În orașul catalan Girona, susținătorii independenței au scos steagul național spaniol arborat pe clădirea primăriei și l-au înlocuit cu steagul regional catalan.
La scurt timp după votul din Parlamentul catalan, primul ministru spaniol a cerut tuturor cetățenilor să rămână calmi.

Prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter, Mariano Rajoy a spus: „Îi invit pe toți spaniolii să rămână calmi. Statul de drept va restabili legalitatea în Catalonia”.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: